Bristol Zoo

Barton Willmore have submitted an application for the refurbishment and extension of the existing restaurant facilities at Bristol Zoo. The brief is a refurbishment of the existing facilities and a 225sqm single storey extension to the existing building. We are working with London based interior designers Wildfire to create an immersive experience for guests. The restaurant will have a dual use, being used by the public guests during the day and will be transformed into a Corporate Events space in the evening hours.

The existing building is of an Art Deco style, and the proposed single storey extension is a contemporary take on this style, utilising horizontal bands and clean lines. The building features a green roof, brise soleil and large bi-fold windows and rooflights to create a light airy space internally. Drawing on the Art Deco style, the extension is to be clad in white glazed brick and a bronze rainscreen cladding with dark grey mondrian style windows.

Project details

  • The application was submitted in June, looking for an approval in early Autumn.
  • The construction programme is being fast-tracked to coincide with the Zoo’s off peak season over the winter months in order to be open for peak season Easter 2017.
cb-BristolZoo-(1).jpg.