Vista, Chelsea Bridge

The new external environment has been designed to complement the architecture and help tie the scheme into the surrounding environment. Both the buildings and the landscape have been shaped to embrace and welcome Battersea Park to the west and make a physical and visual connection with Battersea Power station to the east.

At the heart of the scheme are two courtyard gardens, which are heavily planted with mature trees. The trees help to significantly green these spaces which reflect the verdant quality of Battersea Park. A hierarchy of private, semi private and public spaces provide a range of different areas where residents and visitors can relax and enjoy the external environments. The scheme creates four new street frontages, using high quality paving, lighting and street furniture to embed the scheme into the existing infrastructure.